keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kohti itää

Garmisch-Partenkircenin hotelli oli kyllä suloinen, Almenrausch und edelweiss. Hotelli sijaitsi Garmischin puolella ja auton sai aivan eteen (iso plussa!). Hotellin julkisivuun oli maalattu paikalliseen tyyliin alppimaisia kuvia ja sama tunnelma jatkui sisällä. Henkilökunta oli todella miellyttävää ja kaiken kaikkiaan palvelu ja huone olivat hyviä.

Aamulla Mikko ja lapset kävivät laskemassa yhden kesäkelkkaradan, mutta sitten oli aika jo jatkaa matkaa. Olimme jo aiemmin katsoneet, että olisi kiva vierailla Neuschwansteinin linnassa, joka oli noin tunnin matkan päässä. Linnaa on aikoinaan käyttänyt Walt  Disney esikuvana prinsessalinnalle ja kieltämättä siltä se kyllä näytti! Otimme tässä kohtaa tietoisen riskin, emmekä varanneet kierrosta. Linnaan pääsee vain tietty määrä ihmisiä kerralla ja sen vuoksi opastettu kierros on pakollinen. Noh, varaus olisi kannattanut, koska seuraava lähtö olisi ollut 16.30, eikä meillä ollut aikomusta jäädä sinne pidempään. Harmi! Varaus olisi kuitenkin pitänyt tehdä muistaakseni kaksi vuorokautta etukäteen, eikä tällä matkalla kauheasti uskalla ennakoida. Hieno se oli myös kaukaa katseltuna! 



Toinen kohteemme tuona päivänä oli Dachaun keskitysleiri. Pohdimme kyllä, voiko lapsia sinne viedä, mutta se ei kyllä ollut niin paha. Emme tietenkään vieneet heitä mihinkään näyttelyyn tms tai kertoneet "suihkuhuoneiden" merkitystä. Lähinnä puhuimme vankileiristä. Lapsista siellä oli lähinnä tylsää... Vaikuttava paikka. Kuvia en sieltä viitsinyt ottaa. 

Illaksi ajoimme vielä Prahaan, jossa pikaisen iltapalan jälkeen painuimme pehkuihin. Aamulla ajoimme auton parkkiin yhden metrolinjan päättärille ja hyppäsimme metroon. Ihastelimme Prahaa muutaman tunnin ja metroilimme takaisin autolle. 





Olimme melko väsyneitä kaikki, joten päätimme ajaa vain nelisen tuntia, Wroclaviin. Tsekin ja Puolan maaseudut ovat kyllä tosi kauniita! Ja täytyy sanoa, että kaikki isommat tiet ovat täällä olleet tähän mennessä paremmassa kunnossa kuin Suomessa. Ainoastaan Prahan keskustassa olisi tarvinnut maasturia..eipähän tarvinnut varoa autoa, vaan katuja! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja odotetaan kovasti :)