perjantai 26. kesäkuuta 2015

Espanjasta Ranskaan

Lähdimme Peñiscolasta kohti pohjoista syötyämme hyvän aamiaisen omassa huoneistossamme. Reitti kulki kohti Pyreneiden vuoristoa mm. Barcelonan ohi, mutta sinne emme tällä kertaa pysähtyneet. Voi kun olisikin aikaa olla joka paikassa pari päivää! 



Pyreneillä, Espanjan puolella, on pieni kaupunki La Jonquera, joka on ranskalaisten shoppailijoiden suosiossa halvemmanhintatasonsa vuoksi. Aiemmin tuolta haettiin lähinnä alkoholia ja tupakkaa, mutta nykyään siellä on iso outlet-ostoskeskus. Mekin poikkesimme siellä ja löysimme mm. Matulle hyvän syystakin ja minulle uuden lompakon. Jotenkin tuntui hassulta olla vuoristossa, pikkukylässä jättimäisessä ostoskeskuksessa! Vaikka kauhean korkealla tuo paikka ei kyllä vielä ole, moottoritie kulkee solassa ja korkeammat alueet ovat lännessä, Andorran tienoilla. 

Jonquerasta ajettiin melkein Marseille'hin, jossa sitten jonotettiinkin ruuhkassa melkein tunti ennen parkkeerausta vanhan sataman liepeille. Vietimme illan ihastellen upeaa satama-aluetta. Marseille vaikutti erityisen viihtyisältä kaupungilta ja satamassa riitti ihmeteltävää! Mikko tässä jo suunnittelee, että matkustamme eläkepäivinä usein Arcachonin kodistamme veneellemme Marseille'hin ;).  Taas Ranska yllätti positiivisesti! 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja odotetaan kovasti :)